Willeke Vos

SONY DSCMijn motivatie om mee te gaan doen met het OIG is, dat ik bij het OIG mocht ondervinden dat daar ruimte en respect is voor alle wereldreligies. Ik realiseer me namelijk dat, wanneer mijn wieg bij een ander gezin of in een ander werelddeel had gestaan, ik net zo goed een andere religie mee had kunnen krijgen.

Voor mij is het belangrijk en waardevol om dit te delen met een groep mensen waar ruimte is om dit zo te beleven. Het OIG betekent voor mij een vrije en persoonlijke geloofsbelevenis, zonder dogma’s en allerlei regels. Dit zijn voor mij de belangrijkste kenmerken waarvoor het OIG ruimte geeft en vooral moet blijven geven.

De manier waarop inhoud wordt gegeven aan de maandelijkse vieringen is voor mij zeer waardevol. Een viering samen voorbereiden geeft een extra dimensie aan de manier waarop ik mijn geloof daarbij kan beleven. Het is mooi dat ook bij anderen te zien. Kenmerkend voor de vieringen zijn creativiteit, respect en spiritualiteit. Samen op zoek gaan naar het grote mysterie.

Mijn wens is een OIG voor nu en in de toekomst. Dat meer mensen mogen ontdekken wat een OIG voor je geloofsbeleving kan betekenen. Daar wil ik mij voor blijven inzetten.

Overgenomen uit het Jubileumboekje, Een liefdevol mozaïek.