Annemarie Wolters

Annemarie WoltersToen wij van Bloemendaal naar Oud-Goverwelle verhuisden en ik het OIG ontdekte, bedoeld voor de nieuwe bewoners van Goverwelle, voelde ik me gelijk thuis bij deze groep. Het tolerante klimaat en de enthousiaste mensen spraken me aan. En vooral het feit dat de vieringen niet standaard waren maar werden gemaakt door de bezoekers. Dat voelde meteen verrassend ‘eigen’ voor mij.

Dit is ook nu nog mijn motivatie: niets is van bovenaf opgelegd en op ieders opvatting wordt met respect gereageerd. Zo kun je bij het OIG binnen een veilige setting experimenteren met je geloof van vroeger, waaraan je inmiddels ontgroeid bent. En zo wordt je eigen innerlijke groei gestimuleerd op grond van nieuwe informatie en door je mening te delen met anderen.

Ik denk niet dat onze groep in de huidige vorm altijd zal blijven bestaan. Daarvoor hebben we te weinig aanwas van jongeren, helaas. Het doel van het OIG is naar mijn mening: gelegenheid geven aan mensen met een spirituele behoefte, ook buiten de traditionele kerken, om met geloof en zingeving bezig te zijn. En dat kan gelukkig bij het OIG op vele manieren. De richting waarin we gaan wordt bepaald door de bezoekers. Voortdurend bijsturen hoort er dan ook bij. De goede banden die we hebben met de kerken in Gouda zijn voor mij persoonlijk waardevol. Fijn dat we worden geaccepteerd, ook al gaan we onze eigen weg. Hopelijk kan het OIG nog lang doorgaan.

Ik lever met plezier hieraan een bijdrage!

Overgenomen uit het Jubileumboekje, Een liefdevol mozaïek.